Stansning hos oss

Stansning ger dig samma höga kvalitet som laserskuret, men till ett bättre pris och stora möjligheter till mer bearbetning än enbart konturer. Vi hjälper dig med tips för hur just din produkt skall bearbetas på bästa sätt så att slutprodukten får det bästa värdet.

Vad är stansning

Effektivt. Mångsidigt. Prisvärt

Stansning är en billigare metod för framställning av plåt än skärning. Dessutom innebär stansning att du kan tillverka mer direkt i samma maskin än enbart detaljens konturer.

Precision. Stansning håller lika hög precision som laserskuret, och i tunnare material ett lika bra skärsnitt. I tjockare material får klippta kanter en viss mängd nibblings märken, men ändå med samma goda precision. 

Effektivt. För detaljer med mycket bearbetning är stansning den mest effektiva metoden för tillverkning. Då ett hål i plåten slås på bråkdelen av en sekund, kan stansning många gånger tillverka detaljer minst 3 till 4 gånger så snabbt som laserskärning skärning av samma detalj. Dessutom med mindre energie åtgång. Förutom den kortare bearbetnings tiden så lastas hela plåtar in och färdiga detaljer ut ur maskinen automatiskt, vilket minskar behovet av att ha en operatör närvarande vid arbetet.

Mångsidigt. Att stansa innebär inte bara fria former på konturer och en hög effektivitet. I en stansmaskin finns nästan obegränsade möjligheter att utföra annan form av bearbetning.  Några exempel på bearbetningar vi utför är gängor (M3-M10), försänkta hål, mindre bockningar, vulster och en stor mängd olika typer av märkningar.  Detta kan många gånger spara mycket arbete som annars görs manuellt.

 


Stansa så mycket det går, laserskär resten

Vi stansar i en combimaskin, det innebär att du inte behöver välja om en detalj ska laserskäras eller stansas. Vi kan både stansa och laserskära i samma detalj. Exemplvis stansade innerkonturer med en laserskuren ytterkontur, eller till och med stansning av vissa delar av en kontur och skärning av andra. Genom att kombinera stansning och laserskärning kan man utnyttja fördelarna med stansningen men ändå behålla den laserskurna kvalitets känslan.


                  Laserskärning                                                    Svetsning                                                           Produktion